https://www.arc-en-ciel.ro/
22

SCURT ISTORIC

 

Scoala Gimnaziala “Anastasia Popescu”, acreditata de Ministerul Educatiei si asociata UNESCO, a fost infiintata in anul 1996, din dorinta de a continua sistemul educational original creat prin Gradinitele “Arc-en-Ciel”, constituite cu doi ani mai devreme de institutia fondatoare – Fundatia Preasfanta Fecioara Maria.
 


Clasele au fost initial alcatuite exclusiv din absolventi “Arc-en-Ciel”, iar din anul 2002, in urma cererilor, a fost introdusa o clasa paralela, formata din elevi care au parcurs un stagiu mai scurt de pregatire in Gradinitele “Arc-en-Ciel”, sau care au intrat in sistemul nostru de invatamant abia din clasa I. În prezent, exista una sau doua clase pentru fiecare an de studiu al ciclului primar, dat fiind ca, din toamna anului 2012, Scoala are si o structura noua in sectorul 1, totalizand astfel aproximativ 300 de elevi.

 

 

Nivelul gimnazial a crescut firesc, odata cu elevii scolii, astfel incat, in anul 2008, am avut o clasa a V-a.

Mentionam ca Scoala a capatat personalitate juridica de sine statatoare si a integrat cele trei niveluri – preprimar, primar si gimnazial, prin O.M. Nr.5214/12.11.2009.
 

In anul scolar 2011-2012, prima promotie a clasei a VIII-a - clasa  “Printul Constantin” - si-a luat zborul catre institutii liceale de elita ale capitalei: Colegiile Nationale Sf.Sava, Mihai Viteazul, Spiru Haret, Jean Monnet, Iulia Hasdeu, Xenopol, cu note si medii care ne-au adus multa bucurie. Promotiile ulterioare, 2013 si 2014, au avut aceeasi alonja excelenta, evolutia lor la examenele de Evaluare Nationala demonstrand inca o data eficienta invatamantului modern, practicat la Scoala Gimnaziala "Anastasia Popescu".

 


Performantele dovedesc permanent ca, fiind promotoarea unui tip de invatamant modern, ale carui principii au fost confirmate de specialistii in domeniu si preluate partial si de alte institutii de invatamant, Scoala Gimnaziala  “Anastasia Popescu” construieste personalitati implinite cognitiv, emotional, dar si spiritual,  ale caror perspective de integrare sociala sunt dintre cele mai frumoase, dupa cum depun marturie fostii nostri elevi, aflati acum la diverse facultati, ori deja licentiati.

 

 

La obtinerea acestor rezultate contribuie in foarte mare masura proiectele, spectacolele, expozitiile si concursurile in care scoala ii implica pe elevi si care sunt, fiecare in parte, evenimente de marca, recunoscute ca atare de profesionistii in domeniile respective si reprezinta o experienta unica in dezvoltarea personala a fiecarui elev.

 

 

De-a lungul anilor, Scoala a promovat, printre altele, Concursul National de Arte Plastice si Decorative, aflat la a XI-a editie, precum si Festivalul – concurs „Prietenii dansului” din care a derulat sapte editii, a editat patru reviste, dintre care, cea mai recenta este „Universul copiilor”, cu aparitie lunara, dar si carti, cea mai valoroasa fiind lucrarea reeditata „Cum sa-i invatam pe copii religia”, a prof. Anastasia Popescu. Aparut in anul 1995 la editura „Anastasia”, volumul a fost reluat in 2011, la comemorarea a 100 de ani de la nasterea prof. Anastasia Popescu, al carei nume il poarta scoala.

 

 

O explicatie suplimentara necesita numele pe care le au clasele noastre.

 

La gradinita, copiii au ales nume care le-au fost simpatice si le-au sugerat anumite trasaturi de caracter, cum ar fi grupa „Albinutelor”, grupa” Furnicutelor”, iar la scoala, ne-am indreptat gandul catre posibile modele pentru copiii nostri si ne-am oprit la Sfintii Martiri Brancoveni - Printul Constantin, Printul Stefan, Printul Radu, Printul Matei si la surorile acestora – Domnitele Ilinca, Stanca, Smaranda, Balasa, Ancuta, Maria. Clasele din noua structura aflata in sectorul 1 poarta nume ale copiilor din Casa Regala a Romaniei, Principesa Ileana, Principesa Marioara, Printul Nicolae.

 

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC