https://www.arc-en-ciel.ro/
22

SARBATOAREA CENTENARULUI, ALATURI DE OASPETI DIN FOSTELE PROVINCII ISTORICE ALE ROMANIEI MARI

Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” sărbătorește Centenarul, alături de elevi și de profesori din fostele provincii istorice ale României Mari

 

Vineri, 23 noiembrie, elevii și profesorii Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” din București primesc oaspeți din Moldova, din Crișana și din Basarabia, în cadrul proiectului transfrontalier „Noi suntem români!”.

Copiii de la Școala Generală „Ion Creangă” din Iași, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș și de la Școala Generală „Grigore Vieru” din Ialoveni (Republica Moldova) vin la București pentru a cunoaște mai bine capitala României Centenare. În cele două zile ale vizitei la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”, aceștia vor deveni, alături de colegii lor bucureșteni, călători prin istorie, împărtășind experiențe de învățare incitante. 

În mod simbolic, la 100 de ani de la Marea Unire, reiterăm o comuniune de spirite, amintindu-ne astfel că avem în comun credința, limba, devotamentul față de valori autentice.

Întâlnirea de proiect va avea loc vineri, 23 noiembrie, între orele 11 și 15 în sediul din Strada Ficusului 38 A al Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” și, începând cu ora 16, în sediul din Strada Zborului nr. 7-9. Activitățile vor continua sâmbătă, 24  noiembrie, printr-un tur ghidat în București, pentru a descoperi Monumentele Centenarului.

 „Noi suntem români! ” este un proiect care cultivă spiritul identitar și respectul față de valorile naționale, inițiat de Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din Iași. Școli partenere: Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu din București, Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș (Bihor), Școala nr. 4 din Borșa (Maramureș) și Școala Gimnazială „Grigore Vieru” din Ialoveni (Republica Moldova).

 

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC