https://www.arc-en-ciel.ro/
22

MULTUMESC, OM DE TOATA ISPRAVA!

Oameni, lucruri, evenimente, intamplari. Toate ne influenteaza într-un fel sau altul viata. Ne marchează parcursul si deciziile pe care le luam si ne ajuta să facem pasii necesari, pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Iubim. Apreciem. Pretuim. Valorizam!

Fiecare persoana care a trecut prin viata mea, la un moment dat, a lasat o urmă, m-a invatat ceva, m-a ghidat, m-a facut sa realizez anumite lucruri, m-a inspirat, m-a ajutat, iar pentru aceste daruri sunt recunoscatoare.

Dar cea care m-a ajutat cel mai mult sa devin ceea  ce sunt acum este Mona Serbănescu, directoarea instituției la care lucrez, Gradinita Arc-en-Ciel („pepiniera” elevilor din Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”). O gradinita înfiintată prin maiestria Monei Serbănescu, construita după ideile si principiile sale. Un loc al creativitatii si al mintilor treze.

 

Pentru mine, Mona Serbanescu nu este doar o adevarata DOAMNA a pedagogiei contemporane, ci si o figura materna: o femeie buna si generoasa; iubitoare si slujitoare a credintei ortodoxe; increzatoare in oamenii de langă ea, incurajatoare.

Ea cultiva în fiecare dintre noi o samanta care incolteste si se transformă, insuflându-ne – în același timp – valori precum: credința, patriotismul, pasiunea pentru învățare.  

Madame, așa cum toată lumea îi spune, este neobosită, smerită, respectuoasă cu toți cei din jurul ei. Se bucură de lucrurile mărunte, scoţând la suprafaţă profunzimile acestora. 
Este un arbitru al eleganței. Poartă, de multe ori, haine tradiționale autentice, pentru că iubește bunul-gust, folclorul, tradițiile și istoria României.

Meseria i se potrivește pentru că lucrează cu copiii și cu adulții – deopotrivă. Este înconjurată de oameni care o prețuiesc, care îi ascultă sfaturile și pe care energia dumneaei neobosită îi însuflețește. Dar și de copii bucuroși să învețe de la ea.

Este profesoară de limba și literatura română, pe care o prețuiește nespus. Și de limba franceză, pe care o adoră.

Dar este și mentor pentru noi, celelalte profesoare.

Studiază mult. O pasionează și disciplinele umaniste, și științele. Iar alături de ea își dorește să strângă o echipă de specialiști. De profesori pasionați și dedicați. În plus, vrea ca toate proiectele pe care le inițiază și în care se implică să aibă o finalitate cu rost.

Mereu preocupată de semenii săi, vede în viitor  o lume mai bună, mai smerită, mai educată, care să nu își uite credința, valorile și neamul.

 

Părintele Patriarh Daniel, acordându-i doamnei Mona Şerbănescu Ordinul „Maria Brâncoveanu”

Având-o ca model, am început să îmi doresc – la rândul meu-  mai mult. Ea mi-a arătat calea și „m-a ținut de mână”; m-a îndrumat și m-a sfătuit, atunci când am avut nevoie.

Am început să citesc cu nesaț cărțile oferite de dumneaei, am învățat să prețuiesc lucrurile de calitate, am început să fiu curioasă și curajoasă, în același timp.

Mă simt mândră că am privilegiul și binecuvântarea de a-i sta alături.

Îi sunt recunoscătoare:

….pentru increderea pe care mi-a oferit-o, atunci cand nici eu nu mi-am dat seama cata nevoie aveam ca ea sa creada în mine;

…pentru ambitia pe care am cules-o de la dumneaei;

…si pentru prietenie.

Multumesc, Madame, fire delicata și profesoara dedicata!

Multumesc, OM de toata isprava!

- de prof. Ecaterina Ortansa Ionita

sursa: www.bunatate.ro

 
ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC