https://www.arc-en-ciel.ro/
22

INTALNIRE EXTRAORDINARA CU DUMITRU PRUNARIU, PRIMUL COSMONAUT ROMAN

 

Pe 13 septembrie, elevii si profesorii Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" au avut un oaspete de seama: Dumitru-Dorin Prunariu, primul si singurul roman care a zburat vreodata in spațiul cosmic. Relatarile extraordinare din spatiu   i-au captivat pe copii: informatiile nepretuite despre istoria cosmonauticii, despre primele rachete si primele zboruri cosmice, precum si despre aselenizare au facut din univers un spatiu prietenos si gata de explorat.

Misiunea Soiuz 40 a fost una dintre temele cele mai importante de discutie. Dl. Dumitru Prunariu a rememorat cu nostalgie calatoria sa spatiala care a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, intre 14 mai si 22 mai 1981. Racheta Soiuz 40 cantarea 300 tone si se deplasa cu 28 000 de km/h; pregatirile pentru zbor, alaturi de echipa de cosmonauti rusi, au durat trei ani.

Copiii au fost dornici sa puna sumedenie de intrebari, iar invitatul de onoare, gata sa impartaseasca tot ceea ce a trait candva. Cu siguranta, cativa dintre elevii Liceului isi doresc deja sa scruteze, sa cerceteze spatiul, si sa navigheze cat mai departe.

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC