https://www.arc-en-ciel.ro/
22

GHIRLANDA TRADITIONALA DEPUSA LA STATUIA LUI MIHAI EMINESCU PE 15 IANUARIE

An de an, pe 15 Ianuarie, conform unei tradiții care își are obârșia într-un eseu al scriitoarei Ana Blandiana, elevii Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” depun pe umerii statuii lui Mihai Eminescu, aflate în fața Ateneului Român, o ghirlandă de garoafe roșii, într-un gest simbolic de întreit omagiu adresat poetului - „sumă lirică de voievozi”, dar și rezistenței prin cultură în anii comunismului și Culturii Naționale înseși, căreia această zi îi este dedicată.
 
Alături de copii se va afla chiar scriitoarea Ana Blandiana, care le va povesti întâmplări din anii care au precedat căderea comunismului și le va răspunde la întrebări.
 
Nu trebuie să uităm că, pășind în 2019, marcăm 130 de ani de la trecerea lui Mihai Eminescu în eternitate, dar și 30 de ani de la Revoluția aniticomunistă din decembrie 1989.
 
Marți, 15 Ianuarie, la ora 9.00, în fața Ateneului Român, copii și tineri vor avea prilejul să reflecteze la întrebări fundamentale: cine suntem? ce cale alegem? avem nevoie de memorie?
 
Ne bucurăm dacă ne puteți fi alături!
ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC