https://www.arc-en-ciel.ro/
22

GANDURI PRETIOASE

 

 

 

Ganduri pretioase din revista „Familia Ortodoxa”
 
 

 

„In copilaria mea imi amintesc ca, atunci cand mergeai la sat, nu era posibil sa te intalnesti cu cineva fara sa-i spui „buna-ziua”, nu era posibil sa nu respecti un batran, nu era posibil sa nu respecti proprietatea cuiva. De asemenea, aveai sentimentul ca apartii unui sat, satul respectiv unei comune, iar tu apartineai unui neam. Poate nu intamplator cei mai indragiti eroi erau cei din cartea de istorie. Ei bine, lucrurile acestea incet, incet, se aduna, ajung sa faca parte din tine, sa te formeze... Ma rog ca neamul meu sa fie la inaltimea stramosilor nostri. Sa aiba demnitatea lor, simtul istoriei, simtul datoriei – si sa-si implineasca menirea pe care i-a dat-o Dumnezeu pe pamant...”

 (din interviul publicat in nr. 41 al revistei „Familia Ortodoxa”)

 

Conf. Dr. Elena Tirziman

Director General al Bibliotecii Nationale a Romaniei

 

 

„Imi place sa spun ca, in fiecare zi, intre cele doua palme ale mele tin viata si moartea, pentru ca in operatiile pe inima, numite si operatii pe cord deschis (cand inima bolnavului este oprita, iar functiile vitale ale omului sunt sustinute de o masinarie intreaga, ce se numeste inima/plaman artificial), omul trece granita vietii spre moarte. Si, pentru a ne pregati noi, ca si chirurgi, iar bolnavii ca si oameni, spre viata cea adevarata, viata vesnica (pentru ca o operatie pe inima inseamna o cumpana in viata unui om), trebuie sa meditezi, sa gandesti, sa-ti pui problemele venirii tale, plecarii tale si relatiei tale directe cu Dumnezeu.

 (din interviul publicat in nr. 37 al revistei „Familia Ortodoxa”)

 

Doctorul Dan Cioata repara peste 150 de inimi in fiecare an, salvand astfel tot atatea vieti. Desi este foarte apreciat pe plan international, Dan Cioata a preferat sa ramana in tara pentru a sluji neamului sau.

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC