https://www.arc-en-ciel.ro/
22

EXPERIMENTELE SCOLII DE VARA

Experimentele sunt sursa inepuizabila de cunoastere prin descoperire.  Micii cercetători de la Gradinita si Scoala de Vara „Arc-en-Ciel Estival” au descoperit o multime de amanunte interesante despre cum functioneaza lumea, urmandu-i indeaproape pe prietenii lor, personajele cartii „Fetita careia nu ii placea numele sau”, de Elif Shafak.

Astfel, copiii au experimentat si au invatat despre elementele esentiale: apa, aer, foc, pamant. Au obtinut informatii importante despre proprietatile acestora si despre cum sunt acestea folosite in viata noastra de zi cu zi.

Mai mult, combinand diferite substante, ei s-au bucurat sa obtina aluat pentru paine sau placinte ori chiar hartie: in excursia de la moara de hârtie din Comana, au realizat cu mânuțele lor hârtie manuală. 

Au inteles cum functioneaza un vulcan si au  aflat ce sunt aditivii si colorantii alimentari si de ce sunt acestia nocivi.

Ce este fotosinteza? Cum se dezvoltă o plantă? 
Iată câteva întrebări la care cei mici au răspuns în urma unor ore interesante şi distractive, petrecute la "Arc-en-Ciel Estival".

Explorarea proprietatilor solului a adus si posibilitatea construirii unui  terariu.

De asemenea, copiii au aflat despre circuitul apei in natură, despre ce se intamplă cu apa, în ce situatii importante este aceasta utilizata.

Au învățat că oxigenul, un gaz foarte important din compozitia aerului, intretine arderea. Au si cronometrat în cat timp se poate consuma, prin ardere, oxigenul din diferite recipiente. 

Cu totii, si copii si dascali, au petrecut de-a lungul Scolii de Vara un timp minunat al descoperirilor  prin joc, iar experimentul a devenit o marca a activitatilor din Arc-en-Ciel Estival.

 

 
ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC