https://www.arc-en-ciel.ro/
22

DE DOUAZECI DE ANI IMPREUNA...

 

De douazeci de ani impreuna... (Cuvantul doamnei Director general Mona Serbanescu la finele anului)
 
 
 

Anul scolar 2012-2013, incheiat cu un buchet de rezultate care ne aduc multa bucurie, este, cum am convenit cu totii asupra acestui aspect, ANUL GENERATIEI DE AUR. Cred insa ca pentru a avea tabloul intreg al drumului strabatut avem nevoie de o retrospectiva succinta. Viata scolii noastre este strans legata de a Gradinitei Arc-en-Ciel, care, la randul sau, continuatoare a unei structuri prescolare initiate in anul 1986, si-a inceput demersul pedagogic in 1994. Providential, la catedra de Religie, am avut onoarea sa ne fie profesoara Doamna Anastasia Popescu, ori mai simplu, Mama Sica,  asa cum era pentru noi, cei ce o priveam cu dragoste si respect. Se explica astfel numele pe care l-au avut, initial, Clasele, organizate in parteneriat cu Scoala Nr.85, in anul 1996, la un an de la trecerea la Domnul a Mamei Sica, apoi, Scoala insasi, a carei prima clasa in actuala formula, debuta in anul 2004.

 

Ne amintim ca, an dupa an, in fiecare toamna, absolventii nostri s-au indreptat catre cele mai bune licee bucurestene si ca micutii de acum 20 de ani sunt deja absolventi ai Facultatilor de Medicina, Arhitectura, ai Universitatii s.a.m.d. Doar incantarea unui parinte poate egala implinirea unui dascal, atunci cand vede rodind semintele cuvintelor si ale faptelor sale!

 

De aceea si acum, ca la orice final de an scolar, purcedem la un bilant care ne poate arata daca am facut, ori nu, pasii pe care ni-i doream; vom trece astfel in revista unul dintre cei mai frumosi acesti aproape douazeci de ani.

 

In primul rand, trebuie sa amintim inaugurarea unei noi structuri a Scolii Anastasia Popescu in sectorul 1, care a cuprins, pentru inceput, clasa pregatitoare “Printul Nicolae” si clasa I, “Principesa Ileana”, al caror parcurs a fost deosebit de bun, marturie stand punctajele maxime obtinute la concursurile unde elevii au participat, lectiile deschise organizate la nivelul sectorului 1, evaluarile finalizate cu calificative foarte bune. Cu o echipa didactica tanara si entuziasta – D-nele prof. Rebeca Toma, Emilia Burcea, Ecaterina Ionita si D-rele prof. Viviana Neculaes, Raluca Ciobanu si last but not least, Gabriela Miulescu, aceasta mladita a scolii noastre promite sa creasca armonios. Ceea ce a reprezentat un punct forte a fost, si in noua structura, implicarea parintilor in viata scolara a copiilor lor - fara indoiala, garantia succesului acestora, atat academic, cat si social. Si nu pot omite aportul atat de important al D–nelor prof. Cristina Moise, director de dezvoltare si ec. Dorina Hossu, directorul administrativ.  

 

In continuare, as dori sa salutam si infiintarea clasei pregatitoare “Domnita Ilinca”, sub bagheta, cu adevarat magica, a D-nei prof. Ramona Mara Pisoiu, unde s-a facut demonstratia, daca mai era necesar, ca aceasta initiativa a noii Legi a Educatiei Nationale este binevenita. Am dorit sa spicuiesc numele celor mai de succes elevi din aceasta clasa si am constatat ca lista ii cuprinde, practic, pe toti, asa ca va invit sa revedeti, pur si simplu, catalogul. Totusi, pornind de la punctajele obtinute la concursurile si evaluarile din timpul anului, i-am putea numi pe Ioana Busuioc, Philippa Balla, Sava Raducanu, Sara Maria Nita, Ioana Adela Trandafir, care au acumulat, fiecare, cate 485 de puncte, precum si pe Sara Ioana Dobric, detinatoarea Diplomei de excelenta si a Premiului special de interpretare la concursul Pro Piano.

 

Daca mai facem un pas, ajungem la clasa I, “Printul Constantin”, unde au primit Diploma de excelenta, ori au fost nominalizati aproape toti copiii. Sa ii retinem macar pe cativa, fara sa uitam de faptul ca D-na profesoara Mihaela Dumitrescu ii considera pe toti elevii clasei talentati si harnici: Maria Avram, Cristina Salvetiu, Matei Mandita, Ruxandra Dragulanescu, Cristian Dragusanu, Madalina Gardescu, Luca Bucur, Pavel Pughin, Radu Ilinca, Ana Sophia Spiridon. Trebuie sa ii amintim si pe Bianca Popescu, detinatoarea Diplomei de excelenta si a Premiului special de interpretare la concursul Pro Piano, pe Ilinca Uta, care a primit Diploma de excelenta si pe Cristian Dragusanu, cu Diploma de Merit la acelasi concurs.

 

Clasa a II-a “Printul Stefan”a reusit, alaturi de D-na profesoara Nicoleta Nedelescu, sa se situeze pe primele locuri la toate concursurile la care elevii au participat. Din nou, sunt in mare dificultate sa aleg numele, dar voi porni cu elevii care au primit Diplome de excelenta si voi continua cu cei nominalizati: Raluca Luzi, Maria Busuioc, Alexandru Ioana, apoi Mircea Bleoanca, Silvan Burcea, Ana Cernea, Ionut Dumitru, Antonia Ilie, Sabrina Ivan, Marc Mitrica, Alexandra Negut, Alexia Patrascu, Atena Vintan. La Concursul Pro Piano, au obtinut: Atena Vintan, Diploma de excelenta, Alexia Patrascu si David Ionut Dumitru, Diplome de Merit.

 

Ajunsi in clasa a III-a, elevii de la “Domnita Smaranda”, impreuna cu d-ra profesoara Roxana Pricope, au avut un an excelent, si pentru ca au derulat, in plus, proiectele De-a arhitectura si Patrimoniu pentru copii. Ne-au obisnuit deja cu rezultatele lor, asa ca voi trece in revista numele celor care au obtinut Diploma de excelenta si ale celor nominalizati: Alexandru Botea, Vlad Dragomir, Luca Mitrica, Marck Salajan, apoi, Alexandru Ciulcov, Razvan Munteanu, Vlad Padurice, Alexia Scantee, Luca Spiridon si inchei cu inca doua nume: Radu Bodur, component al echipei de Mind Lab a Scolii noastre, Campioana Nationala pentru a sasea oara consecutiv si medaliata cu argint, deci Vicecampioana Internationala, la Olimpiada de Mind Lab, care s-a desfasurat anul acesta in Austria; alaturi de el, Francesca Bucur, castigatoarea Trofeului Concursului National de Arte Plastice si Decorative din acest an.

 

Clasa a IV-a “Domnita Balasa” ii aduce D-nei profesoare Petrita Vlaicu bucuria unui nou final de serie, sarbatorit, ca in fiecare an, la Muzeul Taranului Roman, de asta data, printr-un spectacol cu Chirita in provincie de V. Alecsandri, exceptional, asa cum ne-a obisnuit d-ra Crina Comanescu, profesoara noastra de arta dramatica, scenarist si regizor totodata. S-au evidentiat, in rolul Chiritoaiei, Horia Radu si Clement Epure.Diplome de excelenta au primit Anastasia Cuzuc si Andrei Dumitrescu, dar clasa are multe rezultate foarte bune, prin : Radu Avadanei, Crina Sandu, din nou, Radu Horia, nu numai la invatatura, ci si in activitatile sportive, unde suntem reprezentati de Sonia Purcaroiu, care, desi ne obisnuise sa fie campioana la patinaj, iata ca acum a devenit Vicecampioana la Campionatul National de atletism al Romaniei, impreuna cu echipa si de Mihail Baciu, care, dupa o serie de trofee obtinute anul acesta, a devenit Vicecampion National de judo la categoria 11 – 13 ani. Il felicitam si pe Andrei Dumitrescu pentru Diploma de excelenta obtinuta la Concursul Pro Piano.

 

Ajunsi la gimnaziu, clasa a V-a “Domnita Ancuta”, a carei diriginta este D-na prof. Marina Vlad, ne intampina cu elevi performanti la matematica si romana, dar si la engleza, ori arte plastice: Andreea Biscu, Alexandra Cornea, Andrei Daha, Radu Mitran, Andra Mehedintu, Ana Pasca,  Andrei Codrin Socol, Claudia Ciurea  si Crina Ciurea.  La Concursul Pro Piano, Andra Mehedintu a obtinut Diploma de Merit.

 

In clasa a VI-a “Domnita Maria”, pe langa Diplomele de excelenta obtinute de Tania Sendroiu si de Anca Negoiu, gasim primele locuri pe tara la Cangurul lingvist – limba franceza, adica premiul I si II, obtinute de Mara Sendroiu si, respectiv, Tania Sendroiu. Tania este si detinatoarea punctajului maxim la Olimpiada de Matematica si reprezentanta noastra in lotul national de matematica, iar, alaturi de ea, cu al doilea punctaj la olimpiada de matematica, se afla Anca Negoiu. Fiindca am numit-o pe Anca, ii vom gasi, alaturi de ea si pe ceilalti componenti ai Echipei de Mind Lab, Alexandru Olteanu si Theodor Sandu. Va amintesc ca ei sunt campioni nationali pentru a sasea oara consecutiv si Vicecampioni Internationali la Olimpiada de anul acesta din Austria. La aceeasi Olimpiada, Anca Negoiu a obtinut Medalia de Bronz la competitia individuala.  Tot Anca, Tania si Alexandru Olteanu au obtinut punctaje maxime la concursul de matematica Arhimede. Sa nu il uitam pe Andrei Nicolescu, pentru ca s-a remarcat la Olimpiada de fizica. De asemenea, la competitia Tinere Condeie, Ilinca Lazar si Theodor Sandu au obtinut Mentiune la sectiunea Proza, iar Filip Marinescu, locul I la sectiunea Jurnal. Nu mai putin importante sunt aparitiile textelor semnate de Ilinca Lazar si de Tania Sendroiu in Dilematix, suplimentul pentru copii editat de Dilema veche, Tania obtinand chiar un premiu II. D-ra diriginta, prof. Oana Borcea este, cu siguranta, mandra de aceste rezultate, la care se adauga performantele la echitatie cu care, de ani buni, ne-a obisnuit Irina Mateescu. Anul acesta ea si-a continuat participarile incununate de succes: a obtinut locul I la Salonul calului, locul al II-lea, cu echipa Romaniei la Balcaniada de la Atena, este, de asemnea, vicecampioana balcanica cu echipa nationala la sarituri peste obstacole si a reusit locul I la Cupa Romaniei si locul I - Cupa  Steaua.

 

In clasa a VII-a“Printul Matei”, unde s-a remarcat prin implicare d-na diriginta, prof. Ana-Maria Duceac, pe langa Diploma de excelenta obtinuta de Domnica Sandu, ne bucuram de premiile la concursul Tinere Condeie, la care Malina Covasa Salitra a primit o Mentiune la sectiunea Proza, iar Ana-Maria Negrila, locul al II-lea la sectiunea Poezie. Domnica Sandu a semnat un text aparut in Dilematix si tot ea este detinatoarea locurilor II pe tara atat la la Cangurul lingvist - limba franceza, cat si la cel pentru limba engleza. Ana-Maria Negrila a obtinut locul I la acelasi concurs de nivel national, dar si la Olimpiada Creativitatii la limba engleza, unde locul al II-lea a fost ocupat de Max Coman, iar locul al III-lea de Domnica Sandu. Ana Ciuvica si Andrei Sorin Tanasescu au fost foarte bine cotati la evaluarile la limba engleza la nivelul Centrului de excelenta.

 

Cat despre clasa a VIII-a“Printul Radu”, care, pe drept cuvant, a fost numita de toti profesorii GENERATIA DE AUR, aceasta a dat si numele ELEVULUI ANULUI, de fapt, ex aequo, Elena Negoiu si Smaranda Turlete, dar si pe ceilalti detinatori ai Diplomelor de Excelenta,Radu Bulai, Teodora Cuzuc si Carla Paun. Cristian Lungoci a reprezentat scoala la concursul de matematica Arhimede, dar a participat, impreuna cu Carla Paun, si la concursul Pro Piano, unde cei doi au primit Diploma de Merit. Nu o putem uita pe Elena Negoiu, care s-a remarcat nu doar ca interpreta, ci si in domeniul componistic! Teodora Cuzuc a obtinut locul I pe tara la concursul Cangurul lingvist – limba franceza si locul al II-lea la cel pentru limba engleza, iar Andra Dorobantu a primit premiul al II-lea la acelasi concurs pentru limba franceza. Echipa scolii, care a participat la competitia Made for Europe, a fost reprezentata la nivelul municipiului de elevii implicati in proiectul Comenius – Je découvre, je me découvre, si a obtinut premiul I pentru realizarea unui curs optional de invatare a limbilor straine prin teatru si locul al II-lea pentru banner (cel cu care am promovat proiectul nostru Comenius). La competitia nationala, au facut echipa D-na directoare Sanda Ghioalda si Teodora Cuzuc, iar, impreuna, au adus scolii noastre inca un premiu I. Proiectul Comenius – Je découvre, je me découvre a fost, de altfel, evaluat la nivelul Comisiei Europene si promovat ca Star Project, fiind un exemplu de buna practica la nivel european. Nu avem cum uita interventiile elevilor clasei la cursul de fizica, precum si participarea lor la ansamblul coral, la cel de dans si activitatea tuturor de la cursul de Arte Plastice. Dar masura muncii lor, a multora, inca din Gradinita Arc-en-Ciel, au dat-o acesti copii la Examenul de Evaluare Nationala, unde au obtinut o medie pe clasa de 9,22, tinand cont ca l-au sustinut cu dragoste si intelegere si pe colegul lor, Gabriel Dancu, pentru ca si el sa poata parcurge cu succes aceasta incercare. Teodora Cuzuc a obtinut 10 si la limba romana si la matematica, iar Ionut Boer, Mircea Bucur, Radu Bulai, Ana Chirciu, Andra Dorobantu, Cristian Lungoci, Elena Negoiu, Carla Paun, Smaranda Turlete au reusit lucrari de 10 la matematica; la limba romana, Elena Negoiu si Carla Paun au avut 9,90, iar Andra Dorobantu 9,80! Unsprezece de 10 intr-o clasa de 15 elevi chiar ne-au umplut inima de bucurie. Nu pot trece sub tacere faptul ca s-au antrenat la cele doua simulari care au anticipat examenul si au prefigurat acest rezultat, prin acel 10 obtinut de Elena Negoiu la prima simulare, considerata extrem de dificila. Generatia de aur implica insa toata echipa didactica, incepand cu D-ra prof. Cristina Diana Maris (Mademoiselle, sau, cu dragoste “Madmoa”) diriginta clasei, dar si profa de muzica si de franceza,profesoarele de limba romana – D-na Sanda Ghioalda si de matematica – D-na Dana Corpaci, profesoarele de limbi straine – D-na Emanuela Vlaicu, pentru germana si D-na Mianda Rizea pentru engleza, D-nele profesoare Ana Cioata, Elena Apostolescu, Marioara Ene, Daniela Moraru, Camelia Bobe, Maria-Roxana Cioata, Anca Marculescu, Ileana Zarnescu si Dnii profesori Cosmin Costache si Marius Dobre.

 

Anul trecut va doream ca cel care avea sa urmeze sa fie unul “de referinta in existenta elevilor si a scolii”. Cred ca urarea s-a implinit. Va rog sa primiti multumirile si felicitarile mele si ale tuturor colegilor mei, apoi, impreuna, sa aducem multumiri Maicii Domnului pentru ocrotire. Un gand cald pentru parintii elevilor nostri care au fost tot timpul alaturi de scoala.

 

Am aratat ca munca este incununata de roade. Asadar, sa muncim cu aceeasi bucurie pentru ca si in anul scolar urmator sa putem implini visul fiecaruia. Dragi copii, dragi parinti, dragi colegi, sa ne revedem sanatosi ladeschiderea anului scolar viitor!

 

 

CUVANTUL DOAMNEI PRESEDINTE - DIRECTOR GENERAL MONA SERBANESCU
LA INCHEIEREA ANULUI  SCOLAR 2012 – 2013

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC