https://www.arc-en-ciel.ro/
22

DE CE SCOALA “ANASTASIA POPESCU”?

 

 

De ce Scoala “Anastasia Popescu”?

 

O astfel de intrebare poate parea retorica pentru cei care au avut ocazia sa traiasca alaturi de aceasta familie... si poate starni curiozitatea celor care nu s-au bucurat de o astfel de experienta. Eu, Elena Negoiu, in calitate de fosta eleva a acestei scoli, va marturisesc ca pe parcursul anilor petrecuti la “Anastasia Popescu” am avut o multime de realizari, atat in plan educational, cat si emotional. Pentru ca aceasta scoala te ajuta sa te dezvolti in primul rand ca om de baza al societatii, dupa aceea ca elev ce dobandeste numeroase cunostinte pe parcursul anilor; cunostintele pot fi trecatoare, inveti zeci de formule la matematica si dupa examen, ca prin absurd, ele dispar. Dar ce trebuie un elev sa stie este sa invete, sa se organizeze, sa se pregateasca de orice i-ar putea aduce viata. Si pe toate aceste lucruri reusesc oamenii din echipa acestei scoli sa ti le transmita.

 

Si prin ce se deosebeste Scoala ”Anastasia Popescu” de alte scoli? De ce ati alege aceasta scoala? Sa va dau un raspuns obiectiv, nu pot. Dar va pot spune ca eu, alaturi de toti ceilalti absolventi ai acestei scoli, suntem dovada vie ca sistemul scolii ”Anastasia Popescu” intr-adevar da roade si are rezultate. Fiind destul de diferita fata de alte institutii de invatamant, mi s-a spus ca o sa imi fie greu sa ma dezobisnuiesc odata ajunsa la liceu si ca impactul cu ”lumea reala” o sa fie puternic. Pentru ca in aceasta scoala ma simteam ca acasa.

 

Toata lumea isi dadea silinta sa iti creeze conditiile cele mai bune pentru a te dezvolta armonios si pentru a invata. Si, mai presus de toate, atat profesorii, portarii, doamnele de serviciu, cat si elevii veneau acolo cu zambetul pe buze... stiind ca o noua zi este o noua oportunitate de a invata ceva, de a spune o gluma buna prietenilor, de a socializa in pauze, de a te distra, de a-i face pe cei din jur sa se simta bine alaturi de tine. Dar nu au avut complet dreptate. De ce? Pentru ca va pot spune ca toti colegii mei au reusit sa ”supravietuiasca”.

 

Programul lung poate parea dificil, cu toate ca nu este, dar te pregateste atat pentru programul de dimineata, cat si pentru cel de seara. Numeroasele limbi straine pe care le inveti iti deschid orizonturile. Piesele de teatru, jocurile Mind Lab, excursiile, dansul si toate celelalte activitati pe care ai ocazia sa le incerci pot deveni pasiuni, chiar meserii de viitor, sau te pot ajuta pur si simplu sa devii mai prietenos, mai descurcaret, mai increzator.

 

Scoala ”Anastasia Popescu” pentru ca te dezvolta ca om, nu ca un simplu robot incarcat de cunostinte. Pentru ca intalnesti oameni pe care te vei putea baza mult timp dupa ce termini gimnaziul, pentru ca stii ca te vei descurca in orice situatie, pentru ca iti deschide o multime de usi. Pentru ca stiu ca voi gasi intotdeauna sprijin din partea intregii echipe, sprijin de care orice elev are nevoie.  

 

 

Elena Negoiu, cl. IX-a Colegiul National “Mihai Viteazul” (Elena a obtinut media 9,97 la Evaluarea Nationala si a fost desemnata, alaturi de Smaranda Turlete, Elevul Anului la sfarsitul anului scolar 2012 – 2013!)

 

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC