https://www.arc-en-ciel.ro/
22

CUM ARATA O ZEBRA?

Cum arata o zebra?

 

Ne e drag sa depanam amintiri din vacanta copiilor, care, intre noi fie zis,  nu se compara cu concediul pe care il au bietii parinti, fiindca, din fericire,  cei mici isi iau vacanta direct de la soare; pentru a va convinge, va invit sa cititi  scrisoarea  poetei  Ana Blandiana care incepe asa : ”Mult stimate astru auriu, sau, mai simplu, draga soare...”

Ei, si daca depanam povestea zilelor insorite, de vara, cand copiii vin la Gradinita Arc-en-Ciel doar ca sa ia lectii de joaca, descoperim cat pot fi ei de inventivi si ce proiecte nemaivazute aduce cu ea vacanta!

Inainte sa isi ia ramas-bun de la luna august,  s-au decis sa devina cei mai buni cunoscatori ai Codului rutier, dar si cei mai corecti pietoni si conducatori auto. Am ales si cateva instantanee, unde sunt evidente atat concentrarea pe problemele pe care le poate pune dorinta de a circula corect, cat si talentul  copiilor care au construit un  oras, unde ne invita si pe noi, sa-l strabatem alaturi de ei.

Copiii au devenit automobile, ori autobuze, unii au preferat rolul semaforului, fiecare putandu-si alege culoarea, in functie de care s-a desfasurat  si circulatia.

Ganditi-va ca au bricolat semne de circulatie, vehicule de tot felul, ca au lipit, desenat, colorat... Apoi, au intrat in rolurile care i-au amuzat, invatandu-i, totodata, sa respecte regulile si sa se respecte ca pietoni, ori conducatori auto.

Ce distractie a fost la puzzle, cand s-au confruntat cu agentul de circulatie!               

Au inventat chiar si cuvinte incrucisate si s-au jucat descoperind vocabularul specific codului rutier, unde apare, evident, si cuvantul ”zebra”.

- Cum arata o zebra ? intreaba profesorul.

- Ca o trecere de pietoni ! raspunde, avizat, elevul.  :)

 

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC