Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu

LICEUL PEDAGOGIC ORTODOX

ANASTASIA POPESCU

LICEUL PEDAGOGIC ORTODOX

ANASTASIA POPESCU

Fundația Preasfânta Fecioară Maria

Prof. Mona Șerbănescu

O școală pentru viitor, o școală pentru viață

Poveștile au farmec și le căutăm la orice vârstă. De aceea am să încep prin a vă depăna povestea noastră, care a pornit cu aproape 30 de ani în urmă, atunci când am inițiat prima formă de învățământ „altfel”; am pornit-o, cuminți, cu grădinița. Așa au luat ființă Grădinițele „Arc-en-Ciel”. Am crescut odată cu copiii noștri, am trecut de la preșcolari la școala primară, apoi la gimnaziu și, din 2016, am făcut pasul spre acest Palat al Învățării, numit „LICEU”.

Când se vorbește de învățământ superior, lumea se referă automat la cel universitar. Ca și când liceul ar fi doar o treaptă spre atingerea unui deziderat, care înseamnă facultatea. De fapt, liceul este exact acea perioadă care te împlinește din toate punctele de vedere, intelectual, sufletește, emoțional, pentru toată viața. Este o etapă foarte importantă pentru fiecare adolescent, deci și pentru viitorul adult.

La terminarea liceului nostru, fiecare elevă sau elev are nu doar o diplomă care să-i permită să acceadă la facultate, ci o profesie minunată, cea de educatoare sau de învățător / învățătoare, o profesie care îi poate sluji toată viața, ca apoi, la rândul său, să formeze generațiile de mâine ale României. Mai mult decât atât, la finalizarea examenului de Bacalaureat, elevele și elevii noștri pot deveni colegii foștilor lor profesori.

Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” oferă cunoștințe de bază temeinice, la fel - chiar mai mult - ca orice alt liceu de elită din București sau din țară, iar, în plus, orarul se îmbogățește cu orele în care vorbim despre pedagogie – Metode și tehnici de învățare, Istoria pedagogiei, Alternative educaționale, Psihopedagogie specială, Didactici inovative în viziune transdisciplinară, Psihologia educației – precum și multe ore de cultură vizuală, artă teatrală și muzicală, iar, din acest an, Mind Lab – complexul de jocuri la care noi am fost mereu campioni - pe care îl aducem acum și la liceu. Am mai adăuga la beneficii trei limbi străine și o română vorbită corect gramatical și depășind cu mult vocabularul de bază în ceea ce privește bogăția lexicală.

Nu trebuie ignorat faptul că toate aceste acumulări, mediul deosebit de prietenos, starea de bine, care reprezintă o țintă permanentă a colectivului de profesori, valorile culturale și spirituale pe care este clădită viața școlii sunt tot atâtea premise pentru cariere din cele mai diverse - nu doar cea didactică - de la drept, la arhitectură și medicină, fiindcă posibilitatea transferului de cunoștințe se recomandă ca fiind o constantă a demersului didactic și miezul însuși al acestui tip de învățare.

Nu în ultimul rând, deși poate fi o concluzie, toate principiile pedagogice acumulate în liceu vor prinde bine mai târziu, fie că vor fi puse în practică față de viitorii colegi, în orice domeniu de activitate ulterioară, fie că se vor dovedi valoroase pentru copiii-elevi, din postura de cadru didactic, fie că vor fi aplicate pentru propriii copii, ca părinți.

Așadar, drum frumos în viață, întru Bine, Adevăr și Iubire!

Prof. Dr. Monica Șerbănescu

“J’ai toujours pensé que l’école, c’était d’abord les professeurs”

Daniel Pennac, Chagrin d’école

Cine a fost Anastasia Popescu

Anastasia Popescu (1911-1995) a fost o profesoară de religie, autoarea cărții „Cum să-i învățăm pe copii religia?”, neobosită misionară crestină ce şi-a câştigat un loc onorabil în confesiunea creştină ortodoxă, în patrimoniul culturii neamului, militând pentru și reușind introducerea studiului religiei în şcolile româneşti după 1990. Avea pe atunci venerabila varstă de 79 de ani.

Amintirea sa va dăinui luminoasă în mintea şi inima tuturor celor care au cunoscut-o și i-au spus simplu, Mama Sica.

Prof. Anastasia Popescu

Copyright © 1994 - 2032     Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu", Grădinițele Arc-en-Ciel