https://www.arc-en-ciel.ro/
22

COPIII LA GRADINITA SI TRADITIA

 

 

Copiii la gradinita si traditia

 

“Am incredere in Dumnezeu, in traditia nationala si in tineretul acestei tari.” Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa

Luna mai, poate cea mai frumoasa luna a primaverii, ne aduce, pe langa abundenta de flori si miresme, bucurii ale sufletului care pot fi impartasite la orice varsta. In ce masura pot fi implicati copiii in marile sarbatori ale ortodoxiei, cat inteleg ei, care sunt etapele din viata cand apropierea de Biserica se poate face cu spor duhovnicesc, iata tot atatea intrebari pe care si le pot pune si profesorul, dar si parintele. Comunitatile traditionale, in care se mai pastreaza datinile, ori unde acestea sunt cu dragoste scoase la lumina zilei de cate un impatimit in ale etnografiei, participa de obicei la aceste momente de praznic, unde, cu mic, cu mare, obstea se aduna in jurul Bisericii locului, ori la Sfintele Manastiri.

Ce se intampla insa in marile aglomerari urbane, unde flacara credintei abia mai palpaie dincolo de zidurile bisericilor, in familii si in scoli ? Adesea, festivisumul ia locul credintei, iar manifestarile oficiale imbraca la reprezeala si doar de convenienta haina pioseniei. Dragostea pentru Dumnezeu nu este insa numai o recreatie intre alte activitati.

Apropierea de Biserica si de Sfintele Taine se face cel mai bine treptat, de la varsta cea mai frageda, cand copilul intelege cu inima. Incet, incet, el va descoperi frumusetea icoanelor, blandetea preotului care il impartaseste, sensul rugaciunii, alaturi de parinti ori de colegi. Marile praznice devin prilejul unui exemplu duhovnicesc, daca il putem numi astfel, nu doar pentru copii, scolari sau prescolari, ci, poate chiar in primul rand, pentru parinti, profesori si clerici. Tactul, blandetea, rabdarea, dragostea sunt cheile care le deschid copiilor ochii sufletului.

ULTIMELE ARTICOLE
RAPORT ASUPRA ACTIVITATII DESFASURATE IN ANUL SCOLAR 2016-2017


LINK-URI UTILE
Radio Trinitas Radio Trinitas
Biblioteca Nationala a Romaniei Biblioteca Nationala a Romaniei
Institut Français Institut Français
Matricea Romaneasca Matricea Romaneasca
DELF Élève DELF Élève
Sempre Sano Catering Sempre Sano Catering
Go Kid! Go Kid!
Stiri pentru copii Stiri pentru copii
Mind Lab Mind Lab
Pap Tot Pap Tot
Savana Kids Savana Kids
Prokid.ro Prokid.ro
MNAC MNAC